FART OG GLADE DAGE


Hvad er en pumptrack?
Pumptrack – det er en cykelbane med pukler, der gør, at du kan pumpe fart i cyklen istedet for at træde i pedalerne. Farten kommer ved, at du reducerer vægten på hjulene, når de kører op ad bakke og øger vægten på hjulene, når de kører ned ad bakke. På den måde kan du pumpe fart i cyklen ved at bøje/strække armene og benene på det rette tidspunkt.


Hvilken cykel er bedst?
En pumptrack kan benyttes med alle typer cykler, men jo lettere og mere kontant cyklen er, des lettere er det at pumpe fart i cyklen.

En BMX cykel på ca. 7 kg er optimal at benytte, hvor en mountainbike med fuld affjedring, store hjul og bløde dæk er sværere at pumpe fart med, men alle cykler kan i princippet bruges. Så brug endelig den cykel du nu har.

Du kan relativ nemt optimere din cykel til at køre pumptrack. Du skal bare pumpe dækkene godt, sætte sadlen helt ned samt låse evt. affjedring. Ligeledes bør du fjerne løse dele som cykelkurv, hængelås, løse skærme og andre løsdele. En cykel med fodbremse er ikke ideel til pumptrack, da bremsen godt kan drille, når du pumper.

Se undervisningsvideoer her.

Hvor kan jeg prøve det?
Vi sætter den 22 meter lange Pump Track op på pladsen foran Øksnehallen. Her kan alle – børn og voksne – få lov at prøve kræfter med denne sjove cykelform.

Hvornår kan jeg prøve?
Pump Track’en er åben i samme tidsrum som Copenhagen Bike Show 2023. Se tiderne her.

Hvad koster det at prøve?
Det er helt gratis at låne cykel og hjelm og prøve Pump Track’en, og det kræver ikke engang billet til Copenhagen Bike Show.

I tilfælde af heldagsregn eller voldsomt vejr er der mulighed for at banen er lukket.

VIL DU VIDE MERE?

Har du lyst til at høre nærmere om mulighederne for at leje eller opsætte en Pump Track i jeres forening, institution, skole eller andet, så kontakt Dyhre Cycling.

Kontaktperson: Palle Dyhre
Mail:
Mobil: 7178 7592